Όταν η Πίστη υπερβαίνει τη λογική

Τούτες τις μέρες της πανδημίας είναι αλήθεια ότι στο στόχαστρο των ορθολογιστών, των αθέων και απίστων, βρέθηκε η Θεία Κοινωνία. Η οποία, ποινικοποιήθηκε.

Να όμως που και μέσα από την επιστημονική κοινότητα και δη την ιατρική κοινότητα, υπάρχουν φωνές υπέρβασης της λογικής, φωνές τελικά που θεωρούν ότι υπάρχει και η πίστη με την οποία και προσεγγίζονται τα Μυστήρια της Εκκλησίας και μάλιστα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ας ακούσουμε λοιπόν τι επ’ αυτού λέει ο Απόστολος Χατζητόλιος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Μιλώντας ο καθηγητής σε νέους υποστήριξε ότι θα μπορούσε να ισχύσει στους Ναούς ότι και στα Σούπερ Μάρκετ για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Αναφερόμενος στη Θεία Κοινωνία ο κ. Χατζητόλιος είπε: «Φτάνουμε τώρα απ’ το κακό στο χειρότερο. Να απαγορευθεί δηλαδή η Μετάληψη. Η Θεία Κοινωνία, όπως και η λέξη το λέει, είναι επικοινωνία με το Θείον. Απαγορεύσαμε εμείς τη Θεία Κοινωνία για να μην υπάρξει μετάδοση του ιού; Με τι; Με το Σώμα και Αίμα του Χριστού; Είναι δυνατό να μεταδοθούν έτσι οι ασθένειες; Αυτό εξ άλλου ακόμα και επιστημονικά να το εξετάσει κάποιος, δεν έχει παρατηρηθεί. Επί χρόνια δεν έχει υπάρξει περιστατικό μόλυνσης του Ιερέως ο οποίος στο τέλος καταλύει αυτό που υπολείπεται στο Άγιο Δισκοπότηρο».

Να λοιπόν που δεν λείπουν οι φωνές της πίστεως και από την ιατρική κοινότητα. Συμμετέχοντας ο πιστός Χριστιανός στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μεταλαμβάνει Σώμα και Αίμα Χριστού «εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν καί ζωήν αἰώνιον». Ο δε Χριστός, ως ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών, είναι συμβατός μονάχα με τη Ζωή και ποτέ με την ασθένεια και τον θάνατο… Μόνο που για να το συνειδητοποιήσει κάποιος αυτό πρέπει προηγουμένως να το βιώσει. Γεγονός που δε φαίνεται να ισχύει για όσους άκριτα και ειρωνικά καταφέρονται κατά της Θείας Ευχαριστίας,

Πηγή: www.agios-athanasios-mparas.gr