Πρόγραμμα Κατηχητικών

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

2017 – 2018

 

Αγαπητοί μας γονείς,

Σε λίγες ημέρες, παράλληλα με τα μαθήματα των σχολείων και των φροντιστηρίων, θα ξεκινήσει  και το κατηχητικό – διδακτικό έργο της Εκκλησίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ενορία του αγίου Νικολάου, προσκαλεί τα παιδιά σας, προκειμένου να συμμετασχουν στις συνάξεις και τις άλλες επωφελείς δραστηριότητες των κατηχητικών μας σχολείων.

Αναμφίβολα, το σχολείο, όπως και όλες οι άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, προσφέρουν σημαντικές γνώσεις. Μεγάλη, όμως, σημασία έχει και η αγωγή σε θέματα πίστεως και ορθής συμπεριφοράς. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, ότι η σημερινή κοινωνία διέρχεται μια πολλαπλή κρίση και όχι μόνο οικονομική. Κρίση οικογενειακή, πολιτισμική, ηθική.

Πώς θα ξεπεράσουμε, λοιπόν, αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση της σημερινής κρίσης, αποτελεί και η προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων της Εκκλησίας. Μέσα από τη
διδασκαλία του Ευαγγελίου, τα παιδιά μας καλούνται να γνωρίσουν τις αιώνιες αρχές και αξίες του χριστιανισμού. Στο Κατηχητικό Σχολείο, τα παιδιά, θα διδαχθούν να αγαπούν τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Θα αποκτήσουν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και αδιεξόδων που παρουσιάζονται στη ζωή. Θα κοινωνικοποιηθούν μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας. Θα αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας (Θησείου 6). Το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο από ωφέλιμες συζητήσεις και διδασκαλίες, ευχάριστα παιχνίδια, χειροτεχνίες, τραγούδια,  θεατρικά, και άλλες δραστηριότητες, υπό την ασφαλή επιμέλεια και καθοδήγηση των κατηρτισμένων κατηχητών και κατηχητριών μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή και αποδοτική σχολική χρονιά  στα παιδιά σας και σε εσάς καλή δύναμη. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, να ευλογεί τις οικογένειές σας και όλο τον κόσμο.

Οι εγγραφές θα γίνουν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Σας περιμένουμε όλους!