Πρόγραμμα Κατηχητικών

 

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

2019 – 2020

 

 

Αγαπητοί μας γονείς,

Μαζί με τα μαθήματα των εκπαιδευτικών σχολείων και των φροντιστηρίων, ξεκινά και το κατηχητικό – διδακτικό έργο της Εκκλησίας.

Όπως κάθε χρόνο η ενορία του ιερού Ναού αγίου Νικολάου, προσκαλεί όλα τα παιδιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνάξεις και τις άλλες επωφελείς δραστηριότητες των κατηχητικών μας σχολείων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τόσο το σχολείο, όσο και αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες, προσφέρουν σημαντικές γνώσεις. Τη μεγαλύτερη όμως σημασία την έχει η αγωγή σε θέματα χριστιανικής πίστεως. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, ότι η χώρα μας μαστίζεται από μία πολλαπλή κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κυρίως κρίση οικογενειακή, πολιτισμική, ηθική.

Πώς θα κατορθώσουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε την εικόνα αυτή; Ένα ισχυρό όπλο αποτελεί η προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων της Εκκλησίας.

Μέσα από τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, τα παιδιά μας καλούνται να γνωρίσουν τις αιώνιες αρχές και αξίες του χριστιανισμού. Στο Κατηχητικό Σχολείο, τα παιδιά:

  • Θα διδαχθούν να αγαπούν τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
  • Θα αποκτήσουν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και αδιεξόδων που παρουσιάζονται στη ζωή.
  • Θα κοινωνικοποιηθούν μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας.
  • Θα αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας (Θησείου 6). Το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο από ωφέλιμες συζητήσεις και διδασκαλίες, ευχάριστα παιχνίδια, χειροτεχνίες, τραγούδια,  θεατρικά, και άλλες δραστηριότητες, υπό την ασφαλή επιμέλεια και καθοδήγηση των κατηρτισμένων κατηχητών και κατηχητριών μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή και αποδοτική κατηχητική και σχολική χρονιά  στα παιδιά σας, και σε εσάς καλή δύναμη. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, να ευλογεί τις οικογένειές σας και όλο τον κόσμο.

 

Σας περιμένουμε όλους!

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 10:00 – 11:00.  Αγόρια και κορίτσια Α΄ – Γ΄ Δημοτικού.

 

Σάββατο 11:00 – 12:00.  Αγόρια και κορίτσια Δ΄ – Στ΄ Δημοτικού.

 

Σάββατο 16:00 – 17:00.  Αγόρια Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου.

 

Κυριακή 10:30 – 11:30.  Παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 

Κυριακή 11:30 – 12:30.  Κορίτσια Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου.