ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΛΙΜΟΥ)

«ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ»

 

Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στην ενορία μας Σχολή Γονέων.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η στήριξη των οικογενειών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, η Σχολή Γονέων αποσκοπεί:

  • Στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
  • Στον εμπλουτισμό της γνώσης των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους.
  • Στο να αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους.
  • Στο να αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
  • Στην ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προστασίας των παιδιών από τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους.

Όλα αυτά διερευνώνται υπό το φως της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Παραδόσεως και της ορθοδόξου διδασκαλίας των θεοφόρων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν, από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, είναι τα εξής:

 

1.Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στις 18:30.

Θέμα: «Γονείς και παιδιά:Σε σχέση ή σχάση;».

Ομιλητής: Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου. Γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης και διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Είναι πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

 

 

2.Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:30.

Θέμα:«Οικογενειακή συνοδοιπορία με τους σοφούς μάγους της  Ανατολής προς τη Βηθλεέμ».

Ομιλητής:π. Συμεών Βενετσιάνος. Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, είναι προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού και Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

3.Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30.

Θέμα:«Παιδί και Διαδίκτυο».

Ομιλητής: κ. Μάκης Παπαγεωργίου

Ο κ. Μάκης Παπαγεωργίου είναι οικονομολόγος – δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών. Παράλληλα, σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο και το Εθνικό Ωδείο. Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά.
Από το 1991 έως σήμερα διευθύνει τη διαφημιστική εταιρία Excess. Προηγουμένως, εργάστηκε στον Όμιλο Interamerican (Διεύθυνση Marketing και Οικονομική Διεύθυνση).
Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το 1997. Συνεργάστηκε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 (2001-2009) και με την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 (1997-2001), παρουσιάζοντας καθημερινές και εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα αρθρογράφησε στις εφημερίδες Παρόν, Απογευματινή, Σφήνα, και στο περιοδικό Τόλμη.
Είναι μέλος των επιμελητηρίων, των επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου του, αλλά και σωματείων με κοινωνική δράση.

 

4. Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 στις 18:30.

Θέμα: «Βιοηθικά διλήμματα στον Γάμο και την Οικογένεια».

Ομιλητής: π. Γεώργιος Ρουσάκης. Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ρουσάκης, είναι Θεολόγος και  Ιατρός – Αναισθησιολόγος, επί Βαθμώ Διευθυντής στο Νοσοκομείο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης. Υπηρετεί στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (Παλαιού Φαλήρου).