ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΛΙΜΟΥ)

«ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ»

 

Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στην ενορία μας Σχολή Γονέων.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η στήριξη των οικογενειών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, η Σχολή Γονέων αποσκοπεί:

  • Στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
  • Στον εμπλουτισμό της γνώσης των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους.
  • Στο να αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους.
  • Στο να αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
  • Στην ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προστασίας των παιδιών από τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους.

Όλα αυτά διερευνώνται υπό το φως της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Παραδόσεως και της ορθοδόξου διδασκαλίας των θεοφόρων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν, από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, είναι τα εξής:

 

1.Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 18:30.

Θέμα: «Οικογένεια ώρα μηδέν;».

Ομιλητής: Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου. Γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης και διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Είναι πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

 

2.Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30.

Θέμα: «Η συμβολή της οικογένειας στην αγωγή του παιδιού».

Ομιλητής: Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 1940. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1981. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1970 και Πρεσβύτερος στις 3 Μαΐου 1970.Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης (1994-2000). Επίσης διετέλεσε Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1999-2009). Στις 14 Οκτωβρίου 2000 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Θερμοπυλών, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στις 3 Νοεμβρίου 2011 προήχθη σε τιτουλάριο Μητροπολίτη και τοποθετήθηκε ξανά Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου.

 

3. Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 στις 18:30.

Θέμα: «Η άσκηση μέσα στην οικογένεια».

Ομιλητής: Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Δανιήλ Ψωίνος

Ο π. Δανιήλ είναι Θεολόγος και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.